2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
A Nap kel 05:57-kor,
nyugszik 19:41-kor.

Holnap
Csongor, Joakim
napja lesz.
 
Cikkmegtekintések találatai
169556

Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi

Facebook megosztáshoz kattintson a bővebben gombra vagy a cikk címére.

A VP6-19.2.1.-37-9-22 kódszámú, Helyi fejlesztések támogatás felhívás keretében Egeralja településen valósítottunk meg sikeres pályázatot.

A projekt célja a Bigi Holz Kft-nél egy rakodógép beszerzése volt. Ezzel segíteni tudtuk a meglévő fűrészárugyártás, tűzifagyártás és egyéb faipari melléktermék gyártásához az alapanyagok, továbbá az elkészült termékek mozgatásának, szállító járműre történő felrakodásának a gyorsabbá és hatékonyabbé tételét. A rakodógéppel és hozzá beszerzett kiegészítőkkel (kanál, krokodilkanál, raklapvilla) végzett gyorsabb, nagyobb mennyiségű áru előállítása és értékesítése segíti a térségben betöltött piaci pozíciónk erősítését, a meglévő munkahelyek megtartását.  

Kedves Érdeklődök!

Egyesületünk összeállította a térség településeinek épített és környezeti látnivalóit, turisztikai szolgáltatóit tartalmazó adatbázisát. Elkezdjük felölteni az adatokat a Turizmus és helyi termék menübe. Kérjük látogasson vissza időről-időre, mert a feltöltés hosszabb időt vesz igénybe.

Egyesületünk a megkapta az értesítést, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogató nevében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Együttműködési Alap Közösségi környezet kollégiuma által meghirdetett, az Alapkezelő által NEA-KK-16-M-1280 azonosító számon nyilvántartásba vett „Nimród nyomában” lovastúra útvonalak címen benyújtott támogatási igényre 250.001 Ft támogatásban részesülünk. Köszönjük a támogatást.

 

Az Ugodi Erdőbirtokossági Társulat új közjóléti létesítményt hozott létre 2015-ben egy erdei kirándulóhely, egy hely- és erdőismereti tanösvény, valamint egy 18 méter magas kilátó megépítésével, mely küllemében az ugodi várra emlékeztetheti a kirándulókat.

A tanösvény az erdőben indul, teljes hossza mintegy 1500 méter, kiinduló magassága 281 méter, az ösvény legmagasabb pontja a 356 méter magas Szárhegy, melyre a kilátó épület.

Egy éve, 2014. május 7-én hunyt el Menyhárt Tibor, Egyesületünk elnöke.

Az évforduló hetében ismét gyertyát gyújtunk május 10-én (vasárnap) 14,00 órakor Ugodon a Nimród Lovasközpontban az Egyesületünk által szervezett Nyílt Íjásznap kezdetén, melyen bárki részt vehet. Emellett virtuálisan is gyertyát gyújtottunk, amihez szintén csatlakozhat ide kattintva.

Nincsenek események
Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me